Wandelend / fietsend door Westland (NL) – Op het noordelijk halfrond is het op dit moment herfst … in de bossen zien we veel kleuren oranje … ‘Indian summer’! Als Nederlander doet de kleur oranje mij uiteraard meteen denken aan … ons Koningshuis en natuurlijk aan supporters!

Algemeen gesproken verbindt de kleur oranje met vitamines, vitaliteit (= levenskracht), maar ook met enthousiasme, bezieling, opwinding (suggestie: zoek eens na wat de originele betekenis van ‘enthousiast’ is!). Een van mijn bronnen vermeldt dat ‘oranje’ emotionele kracht kan geven in moeilijke tijden – tijden van teleurstelling, hopeloosheid en bedroefdheid…

Vandaag verbindt ‘oranje’ mij met levenskracht – zowel lichamelijk (vitamines) als geestelijk (enthousiasme). Gezond voedsel – groente en fruit … hard fruit, zacht fruit, bladgroente, vruchtgroente, wortels en knollen. Maar ook fantastische bloemen en planten – direct in je leef- en werkomgeving, of het nu buiten of in de stad is. Daarbij denk ik aan producten die (aantoonbaar!) geproduceerd zijn op een zo duurzaam mogelijke wijze… ‘local for local’ – een uitdaging die mensen met diepe passie en enthousiasme nodig heeft.

In de agrarische sector zijn gepassioneerde bedrijven en instellingen te vinden die dagelijks werken aan het stapje voor stapje, wereldwijd mogelijk maken van het ‘local for local’ produceren van voedsel, bloemen en planten. Het is een voorrecht om internationaal samen te werken met o.a. ondernemingen en (onderwijs-)instellingen. Bijdragen aan het vervullen van de missie. Samen, internationaal, projectmatig, stap voor stap duurzame manieren van leven ontwikkelen.

In het proces van verduurzamen zijn gepassioneerde mensen nodig, elk werkend vanuit hun eigen(!) shape en talent. Sleutelwoorden: samenwerken, duidelijke communicatie, integriteit en … vanuit je passie: doorzettingsvermogen en enthousiasme!

Oranje. Echte(!) vitamines. Enthousiast samen ontwikkelen… Een leven lang leren! Staat uw hart open?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels