Drie jaar geleden,  net gestart met de voorbereidingen voor de opstart een bedrijf wat later VanG zou gaan heten, overkwam me iets wat je niet wilt: tijdens een partijtje voetbal met onze zoon scheurde ik mijn enkelbanden. Een ongelukje, ja ja… . Maar ’t komt nooit gelegen en zeker nu niet!

Een tegenslag die me bewust maakte van het stellen van de juiste prioriteiten. Een paar maanden eerder had ik diep in mijn binnenste de overtuiging ontvangen om te starten als ondernemer. Hoe raakte ik geïnspireerd?  Door te wandelen. Of fietsen. Tsja … dat ging dus even niet. De tegenslag dwong me er toe flexibeler te worden (nòg flexibeler?! Jazeker!!) en stimuleerde mij te improviseren.

Met deskundige begeleiding en de nodige discipline verliep mijn herstel vlotter dan gedacht. Ik ontdekte in deze fase de waarde van normen, waarden en andere vaardigheden die ik eerder had opgedaan. Naast flexibel zijn en kunnen improviseren bleken nog een paar zaken van belang om ‘gewoon’ te beginnen: weten wie je bent, ken je kwaliteiten (en je valkuilen!), organiseer jezelf hierop, bouw je netwerk van betrouwbare relaties (verder uit). En, tenslotte: vertrouw. In je eigen kwaliteiten en in de kracht van een (jouw!) netwerk.

O ja, vergeet niet: “Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets”. Deze ‘tegeltjes-uitspraak’ hing boven de werkbank in de bedrijfsruimte van het tuinbouwbedrijf van mijn ouders en grootouders. Een les die ik al vroeg leerde en waar ik ze eeuwig dankbaar voor ben (en tsja, de blauwe duimen van het misslaan tijdens het timmeren … dat hoort erbij)!

Geïnspireerd raken… en blijven. Creativiteit (ontwikkelen) … Hoe …? Kleuren boeien mij! De volgende blogs zullen daarom geïnspireerd zijn door kleuren.

Geïnspireerd raken of blijven – Ik wandel (of fiets)… En jij? Zoek een manier die bij jou past. Start – als ondernemer, in een nieuwe baan, als vrijwilliger, … . Gewoon beginnen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels