Geel – Leren :-)

Wandelend / fietsend door Westland (NL) – Geel. Dé kleur die vele mensen associeert met zomer. Met blijdschap, plezier en met optimisme, hoop en … LEREN! Maar ook met gevaar, jaloezie, nep, lafheid, oneerlijkheid, verraad, ziekte … En met voorstellingsvermogen, filosofie, idealisme.

Vandaag focus ik op nieuwsgierigheid, nieuwe wegen ontdekken om iets te doen. Hoe doe je dat? Vele manieren – heel verschillend. Ik geloof dat we onszelf in de loop der jaren een manier aanleren, een manier waarop we ons comfortabel voelen. We kijken naar voorbeelden op internet, in nieuwsbrieven en diverse literatuur. We bezoeken vakbeurzen, seminars, conferenties en congressen, netwerkbijeenkomsten. Voorwaarde: een open houding, een open hart.

Nieuwsgierigheid. Leren… Welke kant moet ik op denken en ontwikkelen? Hoe bepaal ik dat? Hoe ziet onze omgeving, ons land, ons continent, de wereld er over 10 à 20 jaar uit? Staat mijn hart open? Een bank, actief in de regio waarin ik woon èn de sector waarin ik bijna dagelijks een bijdrage mag leveren, organiseerde onlangs een bijeenkomst voor haar leden. Inspirerend programma op een inspirerende locatie (World Horti Center), wederom met een inspirerende bijdrage – nu van een …. futuroloog. (NB. Gastspreker vorig jaar: een astronaut … ‘onze’ André Kuipers – ook een prima bijeenkomst!).

De vraag: welke skills hebben we op dit moment nodig om de toekomst te bouwen? De opdracht: ontdek je passie! Vandaaruit: ontwikkel nieuwsgierigheid, je voorstellingsvermogen, veerkracht, en vind manieren om ideeën te bedenken. Droom…

Huh? Dromen …? Dat moet je maar kunnen – en durven(!) Hoe sta ik eigenlijk in het leven tot nu toe? Avontuurlijk? Of juist meer zekerheid-zoekend (geworden)? Heb ik een lerende houding? Wellicht is het een idee om dit eens na te vragen bij wat mensen in je netwerk …?! Wat geef ik in dit opzicht aan kinderen door – in woord? En in daad? Hoe definieer ik ‘een avontuurlijke houding’ eigenlijk?

Geel. Op naar een – nòg meer(!) – lerende houding. Ga je mee? Gaat ú mee?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.